İngilizce Kelime Ezberleme Uygulamaları
İngilizce Uygulama İncelemeleri

En İyi İngilizce Kelime Uygulamaları

Kelime, dilin yapı taşıdır. Bu yüzden kelime bilmek çok önemlidir. Hangi seviyede olursanız olun, ister sınava hazırlanın, ister günlük hayatta kullanacak olun her zaman yeni kelimeye ihtiyacınız olacak. Bu yazımızda, hem sınava hazırlananlara, hem günlük hayatta kullanmak isteyenlere, hem de iş hayatında İngilizceye ihtiyaç duyanlara yönelik en iyi kelime uygulamaları ile tanışacaksınız.

1. Wordly

Wordly ile her gün yeni bir İngilizce kelime öğrenmek çok kolay. Gün boyunca kelimeyi öğrenmen için hatırlatma yapar.

Uygulamayı ilk kez açtığınızda ilk olarak kategori tercihi ile karşılaşıyoruz. Böylece, İngilizce seviyemize göre kelimelerin karşımıza çıkmasını sağlıyoruz. Daha sonra seviyenizi güncelleyebilir, kelime zorluğunu arttırabilir ya da düşürebilirsiniz. İngilizceyi yeni öğreniyorsanız başlangıç seviyesinden başlayarak ilerledikçe seviyenizi güncellemeyi unutmayın.

Tercihimizi İş İngilizcesi kategorisinde yapalım. Uygulama, zaten bildirimleriyle kendini size sık sık hatırlatırken, kelimenin anlamına, telaffuzuna bakmak için uygulamaya bir göz atalım. Günün kelimesi, “discount” olsun. Ekranın en başında kelimemizi, Türkçe karşılığını ve telaffuz butonunu görüyoruz. Rahat kullanımı sayesinde, kelime hakkında bilmek istediğimiz bütün ayrıntılar tek sayfada toplanmış. Kelimenin ne anlama geldiğini hem İngilizce hem Türkçe olarak görebiliyoruz. Örnek cümlede de aynı şekilde hem İngilizce hem de Türkçe olarak görebiliyoruz.

Android Google Play Store İndirme Linki

iOS App Store İndirme Linki

2. Modadil YDS Kelime Uygulaması

Modadil YDS Kelime Uygulaması, Moda Dil Akademisi’nin verdiği eğitim hizmetlerinin bir parçasıdır. Adından da göreceğiniz üzere uygulama, genel İngilizce kelimelerinden ziyade YDS kelimelerine odaklı. Bu yüzden YDS’ye hazırlananlar için en faydalı kaynaklardan biri. Uygulamayı hem ios hem de android işletim sistemlerinde ücretsiz olarak edinebilir, kelime çalışmaya hızlıca başlayabilirsiniz.

Uygulamayı açtığımızda bizi, renkli bir sayfa karşılıyor. Bu sayfadan, günün kelimesini öğrenebilir, kategoriler arasından seçim yaparak çalışmaya başlayabilirsiniz. İşte kategoriler:
• Günlük çalışma
• Kelime kartları
• Phrasal verbs & prep

Günlük çalışma kategorisinde, 1080 akademik kelime ve alıştırma bulunuyor. Peki bunu günlük olarak nasıl bölmüşler? Bu çalışma programı, 54 günde tamamlanıyor. Günlük bizi nelerin beklediğine bakalım: grubun kelimeleri, grup alıştırması ve grup istatistikleri.

Yeni başlıyorsak ilk günü, ya da daha önceden başladıysak kaldığımız günü seçtiğimizde kelimelerle ilk olarak listelenmiş halde karşılaşıyoruz. Bu listede kelimelerin türünü ve Türkçe karşılıklarını görebiliyoruz. Kelimenin üstüne bastığımızda, Türkçe karşılığının yanında eş anlamına, örnek cümleye ve çeviriyi görüyoruz. İstersek bu kelimeyi favori kelimelerimiz arasına ekleyebilir ya da kelime bankamıza indirebiliriz.

Kelime alıştırmalarında, İngilizcesi verilen kelimenin Türkçesini bulmanız bekleniyor. Yukarıda, alıştırma boyunca kaç doğru ve yanlış yaptığınızı da aynı şekilde görebiliyorsunuz. İster testi tamamlayın, ister 2. sorudan sonra bırakın. Testi bitirmeye karar verdiğinizde istatistikleri, doğru ve yanlış bildiğiniz kelimeleri, yanlış bildiğiniz kelimenin doğru karşılığını görebiliyorsunuz.

Kelime kartları da eskiden aşina olduğumuz gibi, kelime en başta olmak üzere sırasıyla Türkçesi, eş anlamı, örnek cümle ve çevirisi bulunuyor. Bunda da kelimeyi favoriye ekleyebilir ya da kelime bankanıza kaydedebilirsiniz.

Phrasal verbs + preps bölümünde ilk olarak hangi kategoriyi çalışmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Seçenekler olarak, İngilizcede karşılaşabileceğiniz farklı kombinasyonlara yer verilmiş:

• Phrasal verbs
• verb + prep
• adj + prep
• noun + prep
• prep + noun
• adverbial clauses

Böylece, eksik olduğunuz tarafa yönelmeniz daha kolay olacaktır. Çevrimdışı kullanılma özelliği sayesinde metronun derinliklerindeyken bile İngilizce kelime öğrenmede geri kalmama şansına sahipsiniz.

Android Google Play Store İndirme Linki

iOS App Store İndirme Linki

3. WordUp Vocabulary

İngilizce Kelime Ezberleme Uygulamaları

WordUp Vocabulary uygulaması, Türkçe dil desteği bulunmasa da kullanımı oldukça kolay bir kelime öğrenme uygulamasıdır. Uygulama sayesinde yeni kelimeler öğrenebilir, öğrendiğiniz kelimeleri kaydedebilir ve ister oyunla ister sadece kelimelere bakarak kelime bilginizi geliştirebilirsiniz.

Gelişmelerinizi kaydetmek için üyelik açmanız gerekiyor. Daha sonra, kelime seviyenizi belirlemeniz bekleniyor ancak, sizin dediğinizle kalmayıp kendi 50 kelimelik testini de yapıyor ve size daha iyi bir hizmet sunabilmek için kelimeleri özenle seçiyor.

Öncelikle, 50 kelimelik deneme testlerinde, varsa bilemediğiniz kelimelerden oluşan bir pratik serisi hazırlanıyor. Böylece, siz kelimeyi iyice öğrenene kadar size düzenli aralıklarla kelime hatırlatması yapıyor. Bunun yanı sıra ayrıca, kelime çalıştırmak için, discover, my words, Gap Map, Games bölümleri de var. Peki kelimeyi nasıl çalışıyoruz?

Discover seçeneğini seçtiğimizde, ekranın ortasında kelime kartımızı görüyoruz. Ve yazan kelimeye göre, ya “should learn” kutusuna, ya da “already know” kutusuna sürüklüyoruz. Yani, bildiğimiz kelimeleri alt kutucuğa, bilmediklerimizi ise üst kutucuğa sürükleyerek ilk adımımızı tamamlıyoruz. Bilmediğimiz kelimeleri seçtiğimize göre, sıra onları öğrenmeye geliyor. Nasıl öğreniyoruz?

Kelime çıktığında ilk olarak kelimeyi ve kullanım sıklık oranını görüyoruz. Böylece, öğreneceğimiz kelimenin ortalama ne sıklıkla karşımıza çıkacağını tahmin edebiliyoruz. Aynı şekilde, kelimenin telaffuzunu da kolayca dinleyebiliyoruz. Uygulamanın en güzel kısımlarından biri olan karıştırılabilecek kelimelerin verilmesi, bize hem daha fazla kelime öğrenmemizde yardımcı oluyor hem de bu kelimeye benzer kelimeleri de görmemizi sağlıyor. Son olarak sıra, kelimenin karşılığına ve kelime türüne göre örnek cümlelere geldi. Bu şekilde, aynı kelimenin farklı kullanımlarını görmemizi ve dolayısıyla pratik yapmamızı sağlıyor ki daha sonra kullanmak istediğimizde kullanımı aklımıza gelsin.

Unutmayın ki uygulama, kelimeyi öğrendiğinizden emin olmak istiyor ve dolayısıyla düzenli periyotlarla hatırlatacağını unutmayın. Sunduğu hedef belirleme imkanı sayesinde, günde dilediğiniz süreyi kelime öğrenmeye ayırabilir ve o oranda kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

Android Google Play Store İndirme Linki

iOS App Store İndirme Linki

4. Yökdil Kelime

YÖK-Dil-İngilizce-Kelime-Uygulaması

Yökdil Kelime uygulaması, adından da anlaşılacağı üzere sınava yönelik kelime çalıştıran başarılı bir kelime uygulaması.

İlk olarak, uygulamayı kullanmaya alanınıza göre seviye seçerek başlayabilirsiniz. Alan seçme sebebiniz, ne kadar Yökdil sınavına gireceğiniz alanda kelime öğrenirseniz, alıştırma yaparsanız başarı oranınızı o kadar arttırmanızı sağlar. Unutmayın, alanınızı hangisi seçerseniz seçin alıştırma seçenekleriniz aynı kalacak, sadece kelimeler değişecektir.

Sosyal alanından hazırlandığınızı varsayalım. Alanınızı seçtikten sonra size, nasıl pratik yapmak istediğinize dair üç seçenek gösteriyor:Test seçme, hızlı başla, öğrendiğim kelimeler. Bunların hepsini, istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Yani, test seçtiğiniz için sadece test pratiği yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıntılara geçelim.

Test Seçme bölümünde, oyunlardaki gibi, adım adım kilit açılarak ilerliyorsunuz. Her kilitte, kelime öğrenme, kelime seçme, kelime bulma, dinleme ve bulma, dinleme ve seçme, kelime eşleştirme, dinleme ve yazma I – II seçenekleriyle öğrenme sürecinizi çeşitlendirebiliyorsunuz. Bunları tamamladığınızdaysa diğer kilide geçebilirsiniz.

Hızlı başla bölümünde, kelime ekranı açıldığında, kelimenin türünü, Türkçesini, telaffuzunu görüyoruz. Uygulamanın kolay ve pratik kullanımı sayesinde, yana kaydırarak yeni kelimeye geçebiliyoruz.

İstatistik bölümünden oranlarınızı, tamamlanan seviyelerinizi, yetenek ve oranlarınızı da görüntüleyebilir, ona göre kendinize yeni bir yol haritası çizebilirsiniz. Çevrimdışı kullanma özelliği sayesinde internetiniz olmadığı zamanlarda bile rakiplerinizden geri kalmazsınız.

5. YDS Kelime

YDS-İngilizce-Kelime-Öğrenme-Uygulaması

YDS Kelime, Akın Dil Eğitim Merkezi’nin sunduğu bir eğitim uygulamasıdır. Kullanımı kolay bu uygulama, Yökdil Kelime ve Modadil YDS Kelime Uygulaması gibi sınava yönelik kelime veritabanı sunmaktadır.

Uygulamanın içeriği, hem YDS hem Yökdil sınavına yönelik kategorize edilmiş. Yani, fiil, sıfat, zarf gibi kelime türlerinin yanında tarih, sanat, bilim, teknoloji gibi alanların da kelimelerini öğrenme imkanı sunuyor.

Verbs kategorisine bir göz atalım. Bu kategoride, sadece fiilleri görüyorsunuz. Kelimelerin ayrıntılı anlamını vermeyen uygulama sizden, belli bir süre zarfında kelimelerin eş anlamlarını eşleştirmenizi bekliyor. Bu eşleştirme etkinliği de tabii kolaydan zora doğru derecelendirilmiş. Peki, tam olarak nasıl eşleştiriyoruz?

Aklımıza ilk olarak, eski tip, iki sütun ve aralarında çizgi çekerek eşleştirme geliyor. Ancak, tahmin edersiniz ki, teknolojik gelişmelerin getirdiği hem görsel çeşitlilik hem de kullanışlılık sayesinde bu çok daha kolay oluyor. Bu uygulamayla kelimeyi çalışırken, ses efektleri sayesinde sanki bilgi yarışmasındaymışsınız atmosferi yaratılıyor. Böylece, daha çok kendinizle yarıştığınız hissi sizi sarıyor. Kelimeleri eşleştirdikten sonra kelimeyi yukarıdaki küçük ibareye doğru sürüklediğinizde size, kelimenin Türkçe karşılığını da gösteriyor. Böylece, kelimenin Türkçe karşılığını da görmüş oluyorsunuz. Çevrimdışı kullanılması sayesinde istediğiniz yerde kendinize meydan okuyabilirsiniz.

Android Google Play Store İndirme Linki

iOS App Store İndirme Linki

6. Quiz English

Quiz English ile İngilizce kelime çalışması, seviyelere göre ayrılmış kelimeleri belli bir sürede anlamlarını bulmak üzerine kurulu. Böylece öğreneceğimiz kelimeleri, hem seviyesine göre görüyoruz hem de belirli bir süre zarfında o anlamı bularak hızlanıyoruz.

Uygulamaya ilk girdiğimizde karşılaştığımız ekran bize, uygulamayı nasıl kullanmak istediğimizi soruyor: oyun, yarışma, serbest çalışma ve öğrendiklerim sayfası. Oyun ve yarışma kısımları hemen hemen aynı olsa da, oyun bölümünde kelimeler 33 seviyeye ayrılıyor ve yıldız toplayarak ilerleniyor. En başta seçtiğimiz seviye kısmından, seviyedeki bölümlerden kaç yıldız aldığımızı görebiliyoruz. Öğrendiklerim kısmındaysa doğru ve yanlışları liste halinde ve İngilizce – Türkçe şeklinde görebiliyoruz.

Quiz-İngilizce-Kelime-Uygulaamasi

Quiz English ile İngilizce kelime çalışması, seviyelere göre ayrılmış kelimeleri belli bir sürede anlamlarını bulmak üzerine kurulu. Böylece öğreneceğimiz kelimeleri, hem seviyesine göre görüyoruz hem de belirli bir süre zarfında o anlamı bularak hızlanıyoruz.

Uygulamaya ilk girdiğimizde karşılaştığımız ekran bize, uygulamayı nasıl kullanmak istediğimizi soruyor: oyun, yarışma, serbest çalışma ve öğrendiklerim sayfası. Oyun ve yarışma kısımları hemen hemen aynı olsa da, oyun bölümünde kelimeler 33 seviyeye ayrılıyor ve yıldız toplayarak ilerleniyor. En başta seçtiğimiz seviye kısmından, seviyedeki bölümlerden kaç yıldız aldığımızı görebiliyoruz. Öğrendiklerim kısmındaysa doğru ve yanlışları liste halinde ve İngilizce – Türkçe şeklinde görebiliyoruz.

Android Google Play Store İndirme Linki

7. Word Master

Word Master İngilizce Kelime Uygulaması

Word Master, seviyelere, kelime türlerine göre ayrılmış kelimeleri çalışmaya yardımcı bir uygulama. Her seviyede, her seçenek için birkaç bölümden oluşan testler mevcut. Çevrimdışı çalışma özelliğiyle de istediğiniz zaman çalışabilirsiniz. Detaylara geçelim.

Uygulamaya ilk girdiğimizde bizi karşılayan şey, uygulamanın nasıl kullanılacağına dair bir video. Bu video sayesinde fazla vakit kaybetmeden uygulamanın nasıl kullanıldığını görebilirsiniz. Ana ekrana geldiğinizde, seviyelere göre ayrılmış ekranı ve seçenekleri göreceksiniz: A1-A2, B1-B2, C1-C2 ve flashcards gibi ek özellikler. Flashcards, grammar, vocabulary ve favorileri oluşturuyor.

İlk seviyeyi inceleyecek olursak, A1 – A2 (beginner) seviyesi, kendi içinde 3 seviyeye ayrılıyor. Her seviyedeki kelimeler, kelime türüne göre bölünmüş ve bölüm başına 50 kelimeden 4 bölümde toplam 200 kelime yer alıyor. Yani, her seviyede öğreneceğiniz ortalama kelime sayısı 200. Daha ayrıntıya indiğinizde, her bölüm için ayrıca çalışma, çoktan seçmeli, boşluk doldurma testi, dinleme testi, yazma testi, kelime oyunu seçeneklerini görüyoruz. Böylece kelime çalışmanızı çeşitlendirebilir ve bu alıştırmalarla pekiştirebilirsiniz.

Alıştırma bölümünün dışında, kelime çalışması kısmında, kelimenin anlamıyla birlikte örnek cümleler ve telaffuzlarıyla karşılaşıyoruz. Aynı zamanda, kelime listen, öğrendiğin kelimeler, bilemediğin kelimeler ayrıca uygulamada depolanıyor ve sana, bunları inceleme fırsatı sunuyor.

Android Google Play Store İndirme Linki

NOT: İngilizce kelime öğrenme yöntemleriyle ilgili bilgi almak isterseniz İngilizce Kelime Öğrenme Rehberi yazıma göz atmanızı öneririm.

8. Words of Wonders (WOW)

Words of Wonders (WOW), aslında tam olarak bir kelime çalışma uygulaması değil, bir oyun. İlk indirdiğinizde size haliyle dilinizi soruyor, burada seçeceğiniz dilin oyunda karşınıza çıkacak kelimelerin hangi dilde geleceğini belirlediğini unutmayın. Dolayısıyla WOW ile hem Türkçe kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz hem de İngilizce, tabi başka dillerde oynamak istiyorsanız başka.

Android Google Play Store İndirme Linki

İngilizce Kelime Nasıl Öğrenilir?

Kelime, tüm dillerin temelidir. Dönemin ve toplumun değerlerini yansıtır ve ona göre şekillenir. Dil öğrenirken kelime öğrenmek çok önemlidir, aksi takdirde, sadece dilbilgisini öğrenerek dili tam anlamıyla öğrenmek imkansızdır. Çoğu zaman uzun listeleri ezberlemek üzere elimize alsak da bundan tam verim alamadığımızı düşünerek pes ederiz.

Kelime ezberlemek, düşünülenin aksine geçici bir yöntemdir. Çünkü bir kelimeyi, “anlamı şudur” şeklinde net olarak ezberlediğimizde ve bunu tekrarlamadığımızda bir süre sonra o kelimeyi hatırlamaz hale geliriz. Bunun için kelimeyi öğrenmek önemlidir. Peki, nasıl öğrenebiliriz?

Öğrenme yöntemleri kişiseldir. Dolayısıyla herkesin öğrenme yöntemi birbirinden farklıdır. Kişi, kendi öğrenme şekline göre bir yöntem belirlemeli ve ona göre ilerlemelidir. Ancak, bu genel bakışın yanı sıra, bireyin öğrenme sürecini etkileyen duyu organlarımızı da unutmamak gerekir. Duyu organları, bize, bilgiyi kalıcı yapmamızda yardımcı olur. Uygulamalar, bir şeyi öğrenirken hem görsel olarak hem de işitsel olarak pekiştirmemizde yardımcı olur. Böylece, görselliği güzel şekilde tasarlanmış ve kelimeyi duymamıza imkan veren uygulamalardan faydalanmak kelime öğrenmeye yardımcı olacaktır.

Pratik yapmanın öğrenme sürecinde önemli olduğunu biliyoruz. Öğrendiğimiz ister matematik olsun, ister coğrafya isterse herhangi bir şey. Nasıl ki üniversite sınavına hazırlanırken, farklı soru tiplerini görmek, hız kazanmak için onlarca test çözüyorsak kelime öğrenirken de ne kadar çok kelimeye rastlarsak ve o kelimelerle alıştırma yaparsak o kadar etkili. Uygulamalar bu noktada çözümü, kelime oyunu hazırlamakta görmüş. Kelime oyunları sayesinde anlam, eş anlam, cümlede verilen boşluğa uygun kelime bulma, eşleştirme vb. Alıştırmalarla pratik yapma imkanı bulabilirsiniz.

Kelime Uygulamalarından Nasıl Faydalanabiliriz?

Kelime uygulamaları, kelimelerin görsel ve işitsel olarak hafızamızda yer edinmesinde yardımcı olur. Bu uygulamalar sayesinde, ekstra çabalar sarf ederek sözlük karıştırmaya ya da saatlerce kelime kartı hazırlamakla vakit harcamamıza gerek kalmıyor.

“Kelime kartları” yöntemi, tahmin edersiniz ki artık ya çok nadir kullanılıyor ya da hiç kullanılmıyor. Bunun yerine, telefonlarımıza, tabletlerimize uygulama indirerek hem daha az vakit harcıyoruz, hem de istediğimiz zaman istediğimiz yerde kelimeleri gözden geçirebiliyoruz.

Günümüzde, ihtiyacımız olan her şeye kolayca erişebiliyoruz. Teknolojinin kullanımın artması, telefonları bizim her şeyimiz yaptı. Böylece, ihtiyacımız ne olursa olsun, telefonumuzda tek tıkla ulaşabileceğimiz noktaya geldi. Neyse ki bu özellikten eğitimimiz için de faydalanabiliyoruz. Eskiden kelime öğrenmek için kitaplara, farklı kaynaklara ihtiyaç duyarken artık tüm bunları kenara bırakarak rahatlıkla kelime, yeni bir dil öğrenebiliyoruz.

Kelime listeleri, makalelerden, haberlerden, daha önce hazırlanmış kelime listelerinin derlemesiyle oluşturulur. Bu derleme, uygulamanın veritabanına yüklenir ve bu sayede bizlere ulaşır. Dolayısıyla, aslında indireceğimiz uygulamada yer verilen kelimelerin büyük çoğunluğu birbirinin aynısıdır. Ancak, ufak bir istisna var. Her ne kadar kelimeler genelinde aynı olsa da, çalışma sebebimiz, hedefimiz bu durumda ufak bir değişiklik yapabilir.

Kelime Uygulaması seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Okulda işleyeceğimiz kitabın, okuyacağımız makalenin, çözeceğimiz testin ihtiyaçlarımıza hizmet etmesi önemli. Nasıl ki 5. sınıfa giden bir çocuğa lise kitabını veremeyeceksek, İngilizce kelime öğrenirken de bunu göz önünde bulundurmalıyız. Kelime uygulaması seçmek, kitap seçmek kadar önemli değil düşüncesinde olabilirsiniz. Ancak, gerçekten çalıştığınızı düşünerek ve tam verimi hedefleyerek etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz. Özellikle evde çalışarak öğrenmeye çalışanlar için kelime uygulamaları tam olarak velinimettir.

Kelime öğrenme sebebinizi belirleyin.
Dil öğrenirken en önemli unsurun kişinin dili öğrenme amacının, sebebinin olduğunu biliyoruz. Önemli olmasının sebebi, atılması gereken adımlar, amaca göre şekillenir. Böylece, yöntemleri, kaynakları daha etkili kullanabilme şansı elde edilir.

Sınav İngilizcesi, İş İngilizcesi, Genel İngilizce, Akademik İngilizce, Hukuk İngilizcesi… Bu saydıklarımız, genel bir İngilizce çatısı altında toplansa da terminoloji olarak birbirinden farklıdır. Aynı kelime birinde farklı, diğerinde farklıdır. Bu nedenle, öğrenme sebebinizi belirlemek, doğru kelime çalışmanızı sağlayacaktır.

YDS, Yökdil, TOEFL, IELTS… İngilizce sınavına hazırlandığınızı düşünelim. Hazırlanan bu sınavlar, temelde aynı yöne çıksa da, hazırlanırken belirli kriterleri, seviyeleri vardır. Örneğin, YDS, TOEFL sınavına göre oldukça kolaydır. TOEFL sizin okuma, yazma, konuşma, dinleme seviyelerinizi de tespit ederken YDS için bu geçerli değildir. Genel İngilizce öğreniyorsanız daha çok günlük kullanımlara, basit kelimelere, basit cümle yapılarına ağırlık vererek çalışmanız gerekir.

Seviyenizi gözden geçirin.
Kelime bilginiz, yeni kelime öğrenmenizde önemlidir. Eğer hiç kelime bilmiyorsanız, üst düzey TOEFL ya da akademik kelime uygulaması doğru ve etkili olmayacaktır. Bunun için, uygulamalar kendi içinde farklı seviyelere göre kelimeler belirliyor. Ya da en başından sadece günlük kullanımları, basit kelimeleri içeren uygulamalar yapılıyor.

Hangi yöntemin etkili olduğunu öğrenin.
Bir şeyi öğrenirken, nasıl daha etkili öğrendiğinizi keşfetmek ve ona göre çalışmak önemlidir. Görsel hafızası yüksek birine yazarak çalıştırmak, öğrenme aşamasını yavaşlatacaktır. Bu yüzden, kişinin kendi eğilimlerine göre hareket etmesi ve çalışmalarını o yönde yapması kelime öğreniminde etkili olacaktır. Çoğu kelime uygulaması çeşitli alıştırmalar sunarak her kitleye hitap etmeye çalışıyor.

İngilizce okuma yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

4 thoughts on “En İyi İngilizce Kelime Uygulamaları”

  1. İngilizce kelime ezberlemekte onu unutmamakta uzun bir süreç ve çaba gerektirir. Bir seneyi aşkın bir süre günde en az 4-5 saat kelime çalışmak gerekir. Bu iş cep telefonları ile olmaz. Bu iş adam akıllı ilgi ister. Güzel bir gramer kitabı ile kendi çabanızla 1 aya İngilizcenin mantığını çözebilirsiniz ama kelime dağarcığınız için çok uzun bir süreye ihtiyacınız olacaktır. Kağıt kalem ile saatlerce yazmak ister. Sabır ister. Teknolojiyi kullanılacaksa da masaüstü bir bilgisayar veya dizüstü bir bilgisayar ile çalışılmalıdır. Ve mümkünse internetten, ilginizi dağıtacak tüm seslerden, görüntülerden ve en önemlisi sosyal sitelerden uzak tutacak şekilde, saatlerce çalışabileceğiniz bir programla çalışmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.